דלתות ושילוט

קיימים שני סוג דלתות בבניין: דלתות אש העשויות מתכת ודלתות יציאה רגילות העשויות לרוב מזגוגית.

דלתות אש

דלתות אש מתוכננות להפריד בין אזורים על מנת שאש לא תתפשט מאזור אחד למשנהו.

לדוגמא: בלובי קומתי בבניין רב-קומות פעמים רבות נמצא הפרדה לשלושה אזורי אש שונים. שני אזורים המפרידים את אגפי הכניסות לדירות+כניסה לחדרי המדרגות (משני צידי הלובי) ואזור מרכזי שלישי הכולל את המעליות.

דלתות האש הנמצאות במצב של normally open ומוחזקות ע”י מגנטים ישוחררו אוטומטית בזמן חירום וייסגרו תוך כדי שהם מגנים על האזורים שאינם נגועים באש ו/או עשן.

בדיקת דלתות האש כוללת בין היתר בדיקת התפעול שלהם במצב חירום, בדיקת פילוס כדי לראות אם הן נסגרות באופן תקין שלא מתיר מרווחים העולים על הנדרש בתקן, בדיקת גמר ועוד.

יצויין שבחדרי המדרגות, המשמשים כאזורי מילוט מהבניין בשעת חירום, על הדלתות להיסגר בשעת חירום באופן שיאפשר התגברות על מפוח דחיסת אוויר המכניס אוויר בלחץ אל תוך פיר המדרגות. במצב בו הדלתות אינן מאוזנות ביחס ללחץ האוויר החודר לחדר המדרגות בזמן חירום, הדלתות לא ייסגרו ואוויר מחדר המדרגות ייצא החוצה כך שהלחץ האמור להישאר בחדר המדרגות יירד ויאפשר חדירת עשן לתוכו.

דלת לובי

לעיתים קרובות נמצאות בעיות בדלת הלובי הראשית או המשנית.

הבעיות יכולות להיות מסוגים שונים. החל מבעיות של מנהרת רוח הנוצרת עקב תכנון לקוי של הפתחים לבניין וכלה בבעיות של קונסטרוקציית אלומיניום חלשה מדי הגורמת לשקיעת הדלת.

מנהרת רוח

מנהרת רוח שנוצרת כאשר רוח חזקה חודרת מכיוון אחד ויוצאת מפתח אחר. התוצאה: סגירת הדלת או פתיחתה בחוזקה רבה, כך שהמשתמש מאבד שליטה ועלול להיפגע . המקור לליקוי מתחיל בתכנון לקוי שלא מתחשב במשטר הרוחות ביחס למיקום פתח הבניין. תופעה זו יכולה לגרום לפציעה במיוחד כשמדובר בילדים או מבוגרים.

הפיתרון לנושא זה יהיה מחסום רוחות אשר ישנה את משטר הרוחות בכניסה לבניין.

עוד…

שקיעת הדלת

דלתות הלובי בדרך כלל עשויות מקונסטרוקציית אלומיניום איתנה התומכת גם בוויטרינה הצמודה.

לעיתים מוצאים שלאורך זמן, עקב פתיחות וסגירת של הדלת מאות פעמים, הדלת מתחילה לשקוע או לקבל הטיה. מצב זה נוצר כתוצאה מתכונן לקוי של קונסטרוקציית האלומיניום או לחלופין התקנה לקויה.

שילוט

כיום תקנות התכנון והבנייה מחמירות בנושא השילוט. לכאורה מדובר בדבר שאינו בעל משקל אך בפועל, שילוט שגוי או חוסר בשילוט עלול לסכן חיים.

לדוגמא, בכל יציאה בתוך הבניין אמור להיות שלט יציאה מואר בתאורת חירום. נניח שבשעת חירום יש גם הפסקת חשמל ואדם מוצא עצמו נמלט דרך חדר המדרגות. שלט יציאה מואר וברור ינחה אותו באיזו קומה עליו לפתוח את הדלת מתוך חדר המדרגות ולהמשיך ליציאה מהבניין.

 

בדיקות הנדסיות לבית משותף

עקבו אחרינו בפייסבוק

הליקויים שמצאנו