בטיחות

בטיחות נמצאת בראש מעייניו של כל דייר. כולם רוצים שילדיהם ייכנסו, ייצאו וישחקו בבניין ללא כל סכנה ושאורחינו המבוגרים לא ימעדו או ייחשפו לסכנות ואפילו אנשי מקצוע ותחזוקה שצריכים להיכנס לאזורים טכניים או לגג.

להלן מספר קטן של דוגמאות מהנבדק בבניין:

  1. מעקות: מעקות בחדרי מדרגות, בגג ובשטח החיצוני צריכים לעמוד בתקן ישראלי 1142 למעקות.הדרישות בתקן זה מחייבות עד הס”מ האחרון ונובעות מניסיון רב-שנים הכולל התייחסות לתקנים בן לאומיים.
    דוגמה אחת מני רבות: אסור שתהיה אפשרות טיפוס על גבי המעקה עד גובה 90 ס”מ מהרצפה, דבר שלעתים לא מתקיים.
    דוגמה נוספת: כל גרם מדרגות צריך להיות עם שני מסעדי יד בשני צידיו.
  2. מדרגות: מדרגות רבות נמצאות בבניין מגורים. בחדרי המדרגות, בשטחים החיצוניים, בכניסה לבניין ולעתים במקומות נוספים. תקנות התכנון והבנייה, בעיקר לאחר שינויים שנכנסו ב- 2008 מפרטות באופן יסודי כיצד גרם מדרגות צריך להיבנות. דוגמה אחת מני רבות: יחס גובה ועומק המדרגה (רום ושלח) אינו עומד במכפלה: 2 רום+שלח= 61-63 ס”מ.
  3. כבש (רמפה) לנכים: תקנות התכנון והבנייה מפרטות כיצד הרמפה צריכה להיבנות. השיפוע המקסימלי, רוחב הרמפה, מסעדי יד, חספוס משטל ההליכה ועוד.
  4. מערכות כיבוי אש: הנכם מוזמנים לקרוא על מערכות כיבוי אש בתוך הדיון על מערכות מצילות חיים.
  5. דרכי מילוט: התקנות דורשות שדרך המילוט תהיה ברוחב מתאים, עם דלת הנפתחת לכיוון המילוט, במרחק מסויים מהיציאות ועוד.
  6. כניסה מהחניון התת-קרקעי לבניין: על הכניסות להיות נגישות עם רמפת נכים תקנית במידת הצורך. צריכות להיות מספיק כניסות כך שהמרחק מכל חנייה לכניסה הקרובה ביותר לא יעלה על 25 מ’.

בדיקות הנדסיות לבית משותף

עקבו אחרינו בפייסבוק

הליקויים שמצאנו