ליקויי בניה גגות

מה קריטי בבדיקת גגות בבניינים משותפים ?

איטום גגות

הגג צריך להיות אטום בשלמות על מנת למנוע חדירת מים לתוך המבנה כנדרש על פי תקן ישראלי ועל פי תקנות התכנון והבניה המחייבות את הקבלן. לשם כך,יש לבצע פרטי איטום נכונים עם חומרים נכונים. לדוגמא- כך יראה פרט איטום ביציאת צנרת מהגג (“מקל סבא”)הצנרת תותקן בתוך שרוול מכופף למניעת חדירת מים
ישנם מקרים רבים בהם איטום צינור גג לקוי שתיקונו קל ופשוט יוצר בעיות רטיבות קשות.

בטיחות ותחזוקה בגגות

נושא נוסף לא פחות חשוב הוא בטיחות ואפשרות לתחזוקה נאותה של הגג. כגון, התקנת  סולם תקני ובטיחותי לגג העליון, מעקות תקניים בגובה 1.05 מטר, דרכי גישה בין האביזרים הנמצאים על הגג (קרי: דוודים, מערכת סולארית, מנועי מזגנים,ועוד).לדוגמא- נתקלנו במספר מקרים בהם התקינו שורה קולטי שמש בצורה שאינה מאפשרת גישה לחלק הגג הנמצא מאחורי הקולטים.

חשמל בגגות

כידוע חשמל ומים לא הולכים ביחד. לכן מערכת החשמל צריכה להיות בטיחותית ואטומה. לשם כך לדוגמא – יש להגביה מובילי חשמל מעל רצפת הגג ולהחדירם לתוך קופסאות אטומות למים בצורה נכונה.

שיפועים בגג

שיפועי הגג צריכים להיות כך שלא יווצרו שלוליות. שלוליות יגרמו להגדלת הפוטנציאל לחדירת מים למבנה. כמו כן, שלוליות עלולות ליצור מפגע תברואתי (יתושים, ריחות). לשם כך, יש לבצע “בטקל” בשיפועים ורק לאחר מכן להתקין את היריעות הביטומניות כך שייווצר שיפוע של 1.5%.

מערכת סולארית

יש לבדוק האם קולטי השמש ממוקמים כראוי באופן שינצל את אנרגית השמש באופן אופטימאלי או שמא קיימת הצללה מעל 10% כנדרש בתקן 579.

במצב הנוכחי נצילות המערכת נפגמת, ודרושה התקנה מחדש של הקולטים עם הגבהה באופן שלא תהיה הצללה מעל למותר על פי התקן, ותוך בדיקת הצורך בהגדלת תפוקת הקולטים לפי המקדם שיתקבל על פי תנאי הצבתם מחדש.

קופינג בגג

קופינג (לוחות האבן האופקיים המותקנים על גבי מעקה הגג) צריך להיות מעוגן למעקה עם בורג בכל לוח ותפרי התפשטות כנדרש בתקן ישראלי 2378. אחרת קיימת סכנה ממשית של צניחת לוחות האבן למרפסות וחצר הבניין.

 

בדיקות הנדסיות לבית משותף

עקבו אחרינו בפייסבוק

הליקויים שמצאנו